Sist helg ble det arrangert Fokus Unghestkurs i regi av Vestfold Dølahestlag. Vi kunne melde oss på 3 ulike moduler alt etter hvor langt unghesten var kommet i utdanning, og hva vi ønsket å oppnå i løpet kurset. Lørdag dro vi i vei med Rembrandt og Dante som er 1 og 2 år gamle hingster. Hovedmålet var miljøtrening, og hjelp til tømmekjøring med Dante. Kursleder Lars Ove Venbakken sto klar på banen til å ta imot oss deltagere med ulik erfaring og hester i fra 1 til 7 år.
Alle hestene hadde en økt lunsj. En hest hadde kun leietrening, flere hadde begynnende innkjøring med løse drag og 1 hest hadde øvelser foran vogn med håp om å bli spent for før kurset var ferdig.
I pausen fikk vi litt teori om hvordan de ulike bitt påvirker hesten. Lars Ove hadde tatt med seg ulike eksemplarer av bitt som noen hester fikk prøve. Veldig morsomt å se hvordan samme hest med samme kusk reagerer ulikt når den går på forskjellige bitt.
For min egen del var dette kurset inspirerende og kursleder traff godt til hvordan jeg tenker rundt hest. Bonustillegg var å ha fått hjelp til oppstart med tømmekjøring av Dante, og begge unghestene oppførte seg bra på bortebane. Det er uvurderlig støtte å bli tatt imot bare positivt når en kommer med unghingster.
_____________________________________
skrevet av Antje Heinrich