Elisabeth Avdal og June Cecilie Horntvedt var på Høstmøte 2013 som representanter fra Vestfold fjordhestlag helgen 04.-07.oktober 2013.

For første gang i historien var det et høstmøte hvor alle de tre nasjonale hesterasene var invitert. Det var flest representanter fra fjordhesten, men dølahest og nordlandshest/lyngshest var godt representert med deltagere fra hele landet.

Møtet hadde en meget sentral beliggenhet.  Vi var på Rica Hotel Gardermoen som ligger kun få minutter fra Gardermoen flyplass.  Det er veldig bra at det blir prioritert å legge høstmøtet så sentralt som mulig, slik at flere har muligheten til å være med på foredragene og diskusjonene disse dagene.

Tema for høstmøte var som i overskriften – «fellesskap som avler suksess» – det var både tema som gjaldt alle de tre rasene, og rasespesifikke tema.  De ulike temaene kan dere se fra invitasjonen på fjordhest.no. Vi vil komme med et mer utfyllende referat innen kort tid.

Kanskje det tema som fikk mest oppmerksomhet var blant annet avvikling av utvida bruksprøver for hingstene. Hele systemet har blitt vurdert, og det har blitt laget et forslag om endringer som må godkjennes før vi får vite noe mer. Dette er til stor glede for mange, da det lenge har vært sagt at bruksprøvene har gått ut på dato. Det er ikke mer å si om denne saken i skrivende stund, da det ikke ble lagt frem noe konkret på høstmøte, vi fikk kun vite at det vil bli endringer.

Det ble annonsert at NM for fjordhest 2014 vil bli i Drammen – Linnesvollen 08.-13.juli! Dette gleder vi oss til, og håper det dukker opp mange Vestfold-fjordinger.